dinsdag 25 juni 2013

Zin om erin te bijten? Hij is van fimoklei gemaakt!

De e-reader hoezen zijn inmiddels in de webshop terecht gekomen en dus zijn we ondertussen begonnen aan het aanvullen van de voorraad fimo-pennen.

Deze choco-pen is gebaseerd op de taartjes die we regelmatig in kinderworkshops maken. We hebben speciale pennen op voorraad waarom heen we eerst een dun laagje fimoklei aanbrengen. Daarvoor halen we de fimo door een pastamachine en rollen we de pen er met behulp van een stuk papier strak omheen. Alle luchtbelletjes moeten eruit, want anders breekt de pen daar open als je gaat bakken.

Op die basis ( chocolade ) laag ga je dan versieren. In dit geval met een dunne sliert melkchocolade, toefjes slagroom en kersen. Bovenin de pen draaien we vast een oogje om na het bakken de sliert aan vast te kunnen maken. 

De sliert bestaat uit op kettels geregen kraaltjes en een fimogebakje.
De delfts blauwe pennen wordt op een andere manier gemaakt. Daarover een andere keer meer.

Een upje voor de boys

Pennen vóór het bakken ( de fimoklei moet ongeveer 30 minuten in de oven)

Een oogje aan de pen

Twee of meer stukken fruit per dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten