woensdag 29 mei 2013

En dit is het vogelbadje!

Terwijl Hilde bezig was met de vogelvilla, heb ik een vogelbadje gemaakt. De stenen schaal is in het midden gemozaïekt met mosa tegels, die kapot geslagen zijn. Dat is zo lekker van het kopen van die tegels, je hoeft niet echt voorzichtig te doen, want ze moeten toch kapot. Hoewel we wel altijd de tegel eerst door midden snijden om een helft te bewaren voor de precies gesneden tegelstukjes, zoals op de vogelvilla.

Rondom de mosa tegels heb ik kiezels geplakt, en de rand voorzien van de precies gesneden tegelstukjes. En dus gisteren in het zonnetje, de schaal gevoegd met watervaste voeg, want hij moet naar buiten. 

Het voegen zorgt altijd eerst voor een redelijk onooglijk werkstuk, maar wanneer je daarna het overtollig voegsel weer weghaalt, komt er altijd iets moois tevoorschijn.

Binnenkort starten we een workshop verdeeld over 2 avonden om zelf zo'n schaal te maken. We plaatsen hem dan alleen ook nog op een voet, zodat hij iets hoger komt te staan.
De workshop is gepland op woensdagavond 26 juni en 3 juli van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur en zal € 30,00 gaan kosten voor 2 avonden. Je kunt je opgeven via info@ateliersjappoo.nl.

Het voegen van de schaal

Lekker kliederwerkje

Niet echt een mooi plaatje

En zo is ie dan geworden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten